SRV Rakennus, Derby Business Park, Perkkaa, Espoo

SRV:n uudessa pääkonttorissa Espoon Perkkaalla neuvottelutiloja suojaavat Vidrio–älykalvot. Kalvoista on saatu erinomaisia käyttökokemuksia.

–Lepotilassa maitolasin väriset kalvot toimivat näkösuojana sekä tarvittaessa projisointipintana jopa HD-tasoiselle kuvalle. Jos virta kytketään päälle, kirkas lasi päästää valon virtaamaan avokonttoriin. Älykalvoratkaisu täydentää konttorin edistyksellistä teknologiaa. SRV:n rakentamalla Derby Business Parkilla on LEED Gold –ympäristösertifikaatti ja yrityspuiston energiatehokkuus sekä talotekniikka ovat huippuluokkaa.

–Emme halunneet neuvotteluhuoneiden seiniin vanhoja verho- tai teippiratkaisuja. Kiinnostuimme USA:ssa ja Britanniassa käytössä olevista älykalvoista ja huomasimme niitä tarjottavan myös Suomessa, kertoo SRV Rakennus Oy:n hankintajohtaja Seppo Kopsa.

Kirkkohallitus Eteläranta 8 Helsinki

Etelärannassa kirjaimellisesti loistaa Herran sana. Kirkkohallituksen toimitilojen katutasossa oleva kappeli on varustettu Vidrion älylaseilla. Kappeli on valoa, väriä ja älylasia hyödyntävä tilataideteos, joka näkyy (tai tarvittaessa ei näy) myös ohikulkijoille erityisesti hämärän aikaan.Älylasiseinälle heijastuu liikkuvaa luontoaiheista kuvaa, jonka päälle nousee raamatun tekstejä. Multimediaesityksen kuvat ja alttariseinän väri muuttuvat kirkkovuoden teemojen mukaan. Suunnittelusta vastanneet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen kutsuvat teostaan nykyajan freskoksi.

Borenius & Co – Asianajotoimisto Borenius, Eteläesplanadi 2, Helsinki

Boreniuksen uuden toimiston kolmen ison kokoushuoneen ikkunat on varustettu Vidrio-älykalvoilla. Huoneiden ikkunat, jotka antavat Kauppatorille ja Havis Amandan patsaalle päin, on suojattu näkyvyyden lisäksi auringon häikäisyiltä ja lämpösäteilyltä maidon-valkoisesta tarvittaessa kirkkaiksi muutettavilla älykalvoilla.